Workshops

Foto: Melissa Neiteler

Laaggeletterdheid

Overige workshops

“Wat er ook gebeurd weet dat je altijd winnen kan. Als het even tegenzit je opnieuw beginnen kan.
Als je het even niet kan zeggen altijd zingen kan.”

– Bas de Meijer in ‘Winnen Kan’ (Taalhuis Walcheren, Popaanzee)

Naast dat ik vanuit mijn achtergrond als artiest, schrijver en coach workshops aan alle leeftijdscategorieën aanbied (op aanvraag. Stuur me een bericht😉) zal je mij wellicht kennen van een ander project. Ik ben namelijk actief in de wereld van laaggeletterdheid.

Lage Letters Hoge Zinnen

Laaggeletterden zijn mensen die moeite hebben met alles waar letters bij komen kijken. Denk aan lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit brengt veel dagelijkse problemen met zich mee, zoals belastingbrieven invullen, straatnaamborden lezen, WhatsAppjes versturen en jezelf goed kunnen uitdrukken. Dit leidt tot schaamte, onzekerheid, stress en soms zelfs gezondheidsproblemen.

En dat raakt mij persoonlijk. Waar de Nederlandse taal mijn grootste kwaliteit is; is hij voor laaggeletterden regelmatig een struikelblok. Daarom voel ik mij persoonlijk geroepen om bij te dragen aan het aanbod om laaggeletterdheid te bestrijden. En doen we op een leuke en zinvolle manier!

Foto: Melissa Neiteler

Wat doen we met Lage Letters Hoge Zinnen?

Eigenlijk iets heel simpels. Namelijk: Elkaar leren kennen! 

Ja maar.. Wat doen we nu écht met Lage Letters Hoge Zinnen?

Haha. Goede vraag. We gaan verhalen uitwisselen, rijmen en muziek maken! Door de Nederlandse taal op een creatieve manier te gebruiken werken we op een leuke manier aan taalbeheersing en taalvaardigheid. Zie voor een voorbeeld de videos onderaan deze pagina.

Voor hoeveel mensen is het en hoelang duurt het?

De groepsgrootte kan variëren van 1 tot 15 personen. Wat daarbij belangrijk is om te weten: Des te kleiner de groep, des te meer persoonlijke aandacht. De duur van het project is één week (2 of 3 samenkomsten).

Wat levert Lage Letters Hoge Zinnen op?

Plezier, taaleducatie en een professioneel liedje wat eeuwig blijft bestaan! Ook zijn er uitbreidingsopties, zoals een fotoverslag, videoclip en zelfs optreden. Vraag naar de mogelijkheden.

Hoe is dit tot stand gekomen?

In samenwerking met Bibliotheken West-Brabant, festival Popmonument en poppodium Gebouw-T bedachten we in 2021 een project voor laaggeletterden. Inmiddels voerde ik dit project meerdere keren met groot succes uit. Zie de eindvideo’s onder aan deze pagina.

Foto: Melissa Neiteler

Is Lage Letters Hoge Zinnen voor iedereen?

Ja! Deze workshop is voor alle leeftijden en voor zowel NT1-ers als NT2-ers.

Wat moeten de deelnemers doen tijdens het project?

Iedereen bepaalt zelf wat hij of zij deelt en doet. Wil je mee schrijven en zingen? Prima! Heb je verborgen muzikale talenten? Vertel het me! Wil je liever niet te veel zeggen, maar er wel graag bij zijn? Ook goed! Het belangrijkste is dat we een veilige en gezellige omgeving creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en we samen kunnen spelen en delen.

Want dat is wat creatieve expressie inhoudt. Spelen en delen 😉

Interesse in het project Lage Letters Hoge Zinnen voor jouw taalgroep? Stuur me een bericht voor meer informatie of een offerte. Alles is bespreekbaar!

Samenwerken voor een workshop?

Lijkt het bovenstaande je tof, of heb je een heel ander idee waarin je met mij wilt samenwerken? Stuur een berichtje naar hetkennyanders@gmail.com of vul dit contactformuliertje in!

“Ben onbereikbaar en geniet ervan.”

This will close in 0 seconds

Scroll naar boven